X
X
Back to the top
X

Termeni și Condiții

Site-ul www.Artoria.ro, numit în continuare Artoria este proprietatea S.C. ARTSHARES SRL, cu sediul în Intrarea Gh. Pop de Băsești nr. 3, ap. 1, Bucuresti, sector 2, înregistrata la Registrul Comerţului sub numărul J40/111/2021, CUI 43521908, ce poate fi contactată la adresa de email info@artoria.ro. 

Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor şi condiţiillor de mai jos. Recomandăm citirea cu atenţie a acestora. SC ARTSHARES SRL. îşi asumă dreptul de a modifica aceste prevederi fără o altă notificare. Cea mai recentă versiune poate fi găsită accesând această pagină, numită “Termeni şi condiţii”. 

S.C. ARTHSARES SRL. garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul RTORIAşi nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parţial sau integral site-ul, de a reproduce parţial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei S.C. ARTSHARES SRL. 

Pentru orice solicitare referitoare la procesul de vanzare, precum si la produsele si serviciile furnizate de compania ARTSHARES SRL disponibile online, ne puteti contacta la telefon 0746069536, de luni pana vineri, in intervalul orar 10:00 – 18:00.

Prin utilizarea site-ului https://www.artoria.ro si/sau al oricarui alt serviciu si/sau produs oferit, se considera ca ati citit, inteles si acceptat integral termenii si conditiile de utilizare ale site-ului. Site-ul https://www.artoria.ro se supune legilor din Romania. Reproducerea informatiilor din cadrul site-ului este strict interzisa fara acordul proprietarului si se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Tentativele de accesare administrativa a site-ului sunt considerate frauduloase si pot declansa urmarirea penala. 

Compania ARTSHARES SRL isi rezerva dreptul de a actualiza si a revizui in orice moment politica de utilizare, fara o notificare prealabila. Va rugam sa urmariti periodic eventualele modificari aparute. 

Compania ARTSHARES SRL va depune toate diligentele in vederea mentinerii corectitudinii informatiilor expuse pe site. Cu toate acestea, avand in vedere posibile erori cu privire la aceste informatii, societatea precizeaza ca imaginea produselor are caracter informativ; unele caracteristici sau pretul produselor prezentate pe site, pot fi modificate fara preaviz sau pot contine erori de operare. Fotografiile produselor sunt cu titlu de prezentare, nu creeaza obligatii contractuale si nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante. Acestea pot diferi cateodata fata de produsul ce il prezinta, in functie de furnizorii cu care lucram. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, insa compania face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante.

 

 1. Definitii:

  In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni folositi cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:

SITE – reprezinta SITE-ul Internet apartinand ARTASHARES SRL, care se afla la adresa https://www.artoria.ro, prin intermediul caruia CUMPARATORUL are acces la informatii privind serviciile si produsele oferite / asigurate de catre ARTSHARES SRL. 

CUMPARATOR – persoana fizica, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o COMANDA si este inscrisa in partea introductiva a facturii sub titlul CUMPARATOR (sau imputernicitul acestuia). 

VANZATOR – societatea comerciala ARTSHARES SRL,  societate romana cu sediul în Intrarea Gh. Pop de Basesti nr.3, ap.1, Bucuresti, sector 2, înregistrata la Registrul Comerţului sub numărul J40/111/2021, CUI 43521908 si inscrisa in partea introductiva a facturii sub titlul de Furnizor. 

UTILIZATOR – Persoana fizica care are sau obtine acces la SITE, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre ARTSHARES SRL si acesta. 

CONT – ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur UTILIZATOR accesul la zone restrictionate ale SITE-ULUI prin care se face accesul la COMANDA.

PRODUSE SI SERVICII – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate respectiv prestate de catre VANZATOR, CUMPARATORULUI, ale caror caracteristici au fost agreate de CUMPARATOR si inscrise in comanda, respectiv factura. 

COMANDA – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze PRODUSELE SI SERVICIILE si CUMPARATORUL este de acord sa primeasca aceste PRODUSE SI SERVICII si sa faca plata acestora. 

CONTRACT –  orice contract incheiat intre profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul; 

NEWSLETTER / ALERTA – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre ARTORIA intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea societatii cu referire la informatiile continute de acesta. 

TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs/serviciu de catre ARTSHARES SRL catre CUMPARATOR, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre ARTSHARES SRL sau prin transfer bancar, indiferent de modalitatea de livrare. 

Drepturile consumatorilor sunt prevazute in Legea nr. 449/2003 din 12.11.2003, privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr.812 din 18.11.2003, in special in art. 9-14 si nu sunt afectate prin acesti Termeni si Conditii.

SPECIFICATII – toate specificatiile si/sau descrierile PRODUSELOR SI SERVICIILOR asa cum sunt precizate in COMANDA.

 

 1. Politica de vanzare ONLINE

Prin lansarea unei comenzi pe site, CUMPARATORUL este de acord cu forma de comunicare (e-mail, SMS, telefon) prin care VANZATORUL isi deruleaza operatiunile pe site. 

VANZATORUL va informa CUMPARATORUL, prin mesaje distincte, inregistrarea (preluarea) comenzii, respectiv confirmarea comenzii. Inregistrarea unei comenzi online de catre Vanzator, discutiile telefonice sau prin alte mijloace de comunicare NU constituie o validare si confirmare ferme ale comenzii si, in consecinta, NU semnifica incheierea contractului la distanta. 

Daca Vanzatorul confirma explicit o comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare scrisa (e-mail, SMS) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urma. 

Comanda se considera valida numai dupa confirmarea de catre Vanzator a disponibilitatii stocului, a pretului, precum si a caracteristicilor produselor, respectiv a serviciilor solicitate de Cumparator. 

In lipsa unei confirmari exprese din partea Vanzatorului, prezentele termene si conditii generale de vanzare vor sta la baza Contractului incheiat, in completarea acestora fiind documentele fiscale. (Factura de marfa si respectiv Factura de servicii). 

Obiectul Contractului – il constituie vanzarea PRODUSELOR, respectiv prestarea SERVICIILOR, in conformitate cu disponibilitatea stocului, pretul si caracteristicile mentionate in confirmarea transmisa de Vanzator pentru validarea comenzii prin care Cumparatorul si-a exprimat intentia de achizitie. 

Comanda Clientului – clientul se inregistreaza in SITE pe baza unui user si a unei parole unice, selecteaza produsele, isi exprima acordul cu Termenii si Conditiile magazinului online www.artoria.ro, apoi apasa butonul „Adauga in Cos.” In „Cosul meu”, clientul are posibilitatatea sa parcurga lista produselor, sa modifice cantitatile si sa confirme intentia de cumparare prin accesarea butonului „Finalizeaza comanda”. Ulterior finalizarii comenzii, clientul va primi in vederea validarii acesteia, o confirmare scrisa din partea Vanzatorului, privind disponibilitatea, pretul si caracteristicile produselor respectiv a serviciilor comandate.

 Pretul Contractului – il constituie pretul vanzarii Produselor, respectiv prestarii Serviciilor, cuprins in comanda validata prin confirmarea de catre Vanzator. Cu toate acestea, SOCIETATEA atentioneaza asupra faptului ca exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale SITE- ului sau erori, pretul afisat pe SITE poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, Vanzatorul va informa Cumparatorul asupra pretului corect, mentionandu-l in cuprinsul confirmarii comenzii. 

Modalitati de plata – pretul Contractului poate fi efectuat printr-una dintre urmatoarele modalitati, în functie de optiunea clientului:

 • plata online cu card (card personal sau al societatii cumparatoare, in conditii de deplina securitate; platile se realizeaza prin intermediul Euplatesc.ro);
 • ordin de plata (in baza facturii proforme emise de catre Vanzator in contul RO59INGB0000999911080741, deschis la ING BANK);

 Datele cardului de plată ale Clientului / Utilizatorului / Cumpărătorului nu vor fi accesibile Artoria.ro și nici nu vor fi stocate de către Artoria.ro sau de către procesatorul de plăți integrat în Site, ci doar de către instituția de autorizare a Tranzacției sau o altă entitate autorizată să presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a cărei identitate Clientul / Utilizatorul / Cumpărătorul va fi informat, anterior introducerii datelor. 

Entitatea autorizată să presteze servicii de stocare a datelor de card este EuroPayment Services SRL (Euplatesc.ro), societate constituită și care funcționează conform legislației din România, CUI RO18773866, înregistrată la Registrul Comerțului București sub numărul de înregistrare J40/9950/2006, având sediul social situat în Str. Mizil, nr. 2C, Bloc Socum, etaj 1, stânga, București, Sector 3, Cod Poștal 032265.

Livrarea Produselor Vânzătorul se obligă să livreze Bunurile prin curierat door-to-door către Cumpărător.

Pretul livrarii produselor practicat de ARTSHARES SRL este de 19 RON (inclusiv TVA), iar pentru comenzi de peste 400 lei livrarea este gratuita. Vanzatorul va anunta Cumparatorul cu privire la termenul estimat de finalizare a livrarii. Vanzatorul, in cazul in care nu poate executa Contractul motivat de faptul ca produsul sau serviciul nu este/nu mai este disponibil, va informa Cumparatorul despre aceasta indisponibilitate, urmand ca sumele de bani achitate de catre Cumparator pentru produsul sau serviciul indisponibil sa fie rambursate in termen de maximum 30 de zile calendaristice. Termenul estimativ pentru livrarea produselor este de 5-10 zile lucratoare. In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare, Vanzatorul va anunta Cumparatorul cu privire la termenul estimat de finalizare a livrarii. In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, a respingerii de catre banca emitenta a cardului sau a tranzactiei, a invalidarii tranzactiei de catre procesatorul de carduri, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a denunta unilateral contractul, fara ca acest lucru sa se considere o incalcare a Contractului. 

Vanzatorul va depune eforturi rezonabile in vederea mentinerii corectitudinii informatiilor expuse pe SITE cu privire la disponibilitatea, pretul si caracteristicile produselor comercializate.

 

 • Politica de returnare


Cumpărătorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv să returneze un Bun, în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv și fără a suporta alte costuri decât cele de livrare. Produsele supuse reglementarilor legate de drepturile de autor nu se pot returna, deoarece se pot fotografia, copia, scana, etc.

Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumpărătorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat.

În cazul în care Cumpărătorul decide să se retragă din Contract, acesta va putea anunța intenția la adresa de e-mail info@artoria.ro.

Dreptul de retragere poate fi exercitat de catre consumator doar dacă produsul returnat este intact, continutul pachetului produsului este complet, conține toate accesoriile cu care a fost livrat inițial și este returnat în ambalajul original. Nu vor fi acceptate produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate sau care au fost deteriorate de catre consumator: urme de uzura sau folosire excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice / electrice; de asemenea, nu vor fi acceptate produsele care nu sunt insotite de toate accesoriile.

Clientul/Utilizatorul este responsabil pentru orice diminuare a valorii Produselor, ca o consecinţă a manipulării acestora în alt mod decât cel necesar pentru a se familiariza cu natura, proprietăţile şi funcţionalitatea Produsului. Pentru claritate, Vânzătorul va reţine o sumă de bani ce reprezintă diminuarea valorii Produsului, care variază între 15% şi 60% din valoarea iniţială a Produsului.

CUMPARATORul are obligatia de a returna sau de a inmana produsele Vanzatorului, in decurs de cel mult 14 zile calendaristice de la data
cumpărării. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile de la care a comunicat Vanzatorului decizia sa de retragere. Produsele se transmit la punctul de lucru al Vanzatorului, respectiv: ARTSHARES SRL, Intrarea. Gh Pop de Basesti nr.3, Ap 1, Bucuresti, Sector 2, prin curierat rapid, pe cheltuiala consumatorului. CUMPARATORUL este de acord ca sumele cuvenite ca urmare a retragerii din contract, sa se ramburseze prin virament bancar, in contul specificat de CUMPARATOR sau comunicat impreuna cu exprimarea deciziei de retragere din contract. 

In cazul exercitarii dreptului de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia (minus cheltuielile de transport) se va face in termen de 14 zile lucratoare de la data returului, situație în care Cumpărătorul este obligat să pună la dispoziția Vânzătorului un cont bancar valabil, precum și toate datele necesare efectuării viramentului bancar. Sunt exceptate de la exercitarea returului următoarele: sumele achitate pentru transportul produselor, produsele ce sunt parte a unui ansamblu si nu pot fi, prin natura lor, separate de celelalte elemente componente.

 

 1. Publicitate

Newsletterele Artoria.ro sunt transmise prin intermediul partenerilor specializați și agreați de Artoria.ro. Astfel, sunt asigurate confidențialitatea și securitatea informațiilor.

În momentul în care Clientul își crează un Cont pe Site, are posibilitatea să își exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere.

Clientul își poate modifica opțiunea cu privire la acordul emis către Vânzător în orice moment:

– prin contactarea Artoria.ro în acest sens.

–  prin modificarea setărilor din Contul de Client la secțiunea „Newsletter”.

–  prin accesarea link-ului de dezabonare afișat în mesajele comerciale primite de la Vânzător.

Renunțarea la primirea Newslettere-lor nu implică renunțarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

 

 1.  Dreptul de proprietate intelectuală

Conținutul, astfel cum este definit în preambul, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusivă a Artoria.ro, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens în mod direct sau indirect.

Clientului / Cumpărătorului nu îi este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui Conținut în orice alt context decât cel original intenționat de Artoria.ro, includerea oricărui Conținut în afara Site-ului, îndepărtarea însemnelor care semnifică dreptul de autor al Artoria.ro asupra Conținutului precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea Conținutului, decât cu acordul scris expres al Artoria.ro.

Orice Conținut la care Clientul / Cumpărătorul are și/sau obține acces prin orice mijloc, se află sub incidența Documentului, în cazul în care Conținutul nu este însoțit de un acord de utilizare specific și valid încheiat între Artoria.ro și acesta, și fără nicio garanție implicit sau expres formulată din partea Artoria.ro cu referire la acel Conținut.

Clientul / Cumpărătorul poate copia, transfera și/sau utiliza Conținut numai în scopuri personale sau non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu intră în conflict cu prevederile Documentului.

 

 1.  Prelucrarea datelor cu caracter personal

Vă rugăm să parcurgeți Politica de Confidențialitate privind prelucrarea prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.

 

 1.  Frauda

Orice tentativa de accesare a datelor personale apartinand unui alt utilizator, de a modifica continutul site-ului https://www.artoria.ro sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul va fi considerat o tentativa de fraudare si se va demara cercetarea penala impotriva celor care au incercat acest fapt. 

ARTORIA nu solicita CUMPARATORILOR sau UTILIZATORILOR sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/ etc) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.

 

 1. Forta majora

Nici una dintre parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare. 

Legea aplicabila – jurisdictia 

CONTRACTUL este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Bucuresti.

Contact

ARTORIA
Telefon: +40746.069.536
E-mail: info@artoria.ro , contact@artoria.ro
Luni – Duminica:10:00- 18:00

Abonează-te la newsletterul Artoria

Rămâi la curent cu toate noutăţile.