X
X
Back to the top
X
  1. CE ESTE UN PRINT DE ARTĂ?
  2. CE INSEAMNĂ PRINTUL ÎN EDIȚIE LIMITATĂ VERSUS EDIȚIE DESCHISĂ ?
  3. DE CE SĂ CUMPERI UN PRINT DE ARTĂ SAU O LUCRARE DE ARTĂ ORIGINALĂ?

CE ESTE UN PRINT DE ARTĂ?
Printul de artă presupune o tehnică de imprimare numită giclee printing. Aceasta se realizează  la rezoluție de imprimare 2880 dpi, pe hârtie profesională acid-free cu proprietăți de arhivare și cu cerneluri pe bază de pigment de calitate superioară ce asigură lucrării o durabilitate de până la 200 de ani iar culorile nu își pierd din intensitate.

În plus, hârtia utilizată are o densitate/grosime ridicată de până la 320 g/mp iar culorile rezultate din cernelurile folosite sunt impresionante ca și profunzime și gamă de tonuri, făcând astfel ca printurile de artă să arate la fel de prețios ca originalul.

Aceasta tehnică este favorita pictorilor, fotografilor, ilustratorilor și galeriilor de artă.

CE INSEAMNĂ  PRINTUL ÎN EDIȚIE LIMITATĂ VERSUS EDIȚIE DESCHISĂ ?

  • Atunci când un artist vinde tipărituri/printuri în ediție deschisă, nu există o limită prestabilită a numărului de tipăriri care vor fi oferite. Acest lucru nu înseamnă că o imprimare de artă va fi disponibilă pe termen nelimitat.
  • Printurile în ediție limitată înseamnă că sunt disponibile doar un anumit număr de tipăriri. Printurile foto în ediție limitată sunt un exemplu în acest sens. Aceste tipărituri sunt create de artist și trimise direct către dvs. Toate sunt semnate și numerotate. Deoarece sunt exclusive, printurile în ediție limitată sunt considerate mai valoroase și costă mai mult decât printurile în ediție deschisă.

DE CE SĂ CUMPERI UN PRINT DE ARTĂ SAU O LUCRARE DE ARTĂ ORIGINALĂ?

  • Foarte mulți artiști produc și vând printuri de artă la un preț mult mai prietenos decât o lucrare originală, acestea fiind o sursă alternativă și constantă de venit pentru ei și, în același timp, un mod în care arta lor poate ajunge la mult mai multă lume. Pentru cei care iubesc munca artiștilor de notorietate națională sau internațională, dar nu au bugetul pentru a achiziționa o operă originală, printurile de artă reprezintă o opțiune accesibilă.
  • Atunci când originalul este pe gustul tău, însă dimensiunea acestuia nu se potrivește cu spațiul pe care îl decorezi, optează pentru un print. De cele mai multe ori poți alege un print mai mic sau mai mare decât originalul, în funcție de ce nevoi ai.
  • Opera de artă poate fi utilizată pentru a introduce mișcare într-o cameră. Mișcarea este utilizată în lumea artei ca o modalitate prin care artistul poate direcționa unde merge ochiul spectatorului și de a influența percepția spectatorului. Utilizarea unei piese de artă care transmite multă mișcare poate ajuta la crearea unui ritm între artă și mobilierul dvs.
  • Opera de artă poate fi utilizată pentru a dicta, a îmbunătăți sau a accentua o paletă de culori și este o modalitate ușoară și rapida de a aduce o nouă perspectivă. Dacă simțiți nevoia unei schimbări, încercați să selectați o piesă de artă care să se potrivească spațiului și să creați o paletă de culori influențată de lucrare. O paletă de culori neutre poate fi utilizată pentru a evidenția o piesă de artă preferată. O opera de artă în culori puternice poate fi, de asemenea, utilizată pentru a îmbogăți și a adăuga culoare unei palete altfel neutre. Juxtapunerea dintre pete îndrăznețe de culoare și pereții albi clari creează un efect atrăgător.

Arta este o investiție care te va inspira să gândești în diferite moduri despre lumea din jurul tău.  Operele de artă originale pot fi integrate în orice mediu și pot transforma un spațiu într-unul spectaculos.

 

Contact

ARTORIA
Telefon: +40746.069.536
E-mail: info@artoria.ro , contact@artoria.ro
Luni – Duminica:10:00- 18:00

Abonează-te la newsletterul Artoria

Rămâi la curent cu toate noutăţile.